Tuntematon sotilas -näytös Gatorade Centerillä

Lauantaina 7.12.2019 järjestetään Gatorade Centerissä Tuntematon sotilas -elokuvan erikoisnäytös. Aku Louhimiehen vuonna 2017 valmistunut elokuva tulee olemaan ensimmäinen teos, joka näytetään jäähallin uudella nelipintaisella videokuutiolla. Kuutio lasketaan elokuvan ajaksi alemmas, ja jokaisella pinnalla teos näkyy omana kuvanaan.

– On kunnia olla mukana hyvän asian puolesta. Gatorade Centeriin saatiin uusi videokuutio viime vuonna ja siitä asti olen haaveillut, että kuutio saisi toimia elokuvanäyttämönä, kertoo HC TPS:n liiketoimintajohtaja Heidi Aho.

Tapahtumalauantaina ovet avataan klo 17.00. Elokuva alkaa klo 18.00, jota ennen Turun veteraanilaulajat esiintyvät yleisölle. Tilaisuus kestää kokonaisuudessaan noin kolme ja puoli tuntia, sisältäen 20 minuutin väliajan. Tapahtuman arvioitu päättymisaika on klo 21.30.

– Tuntematon sotilas on omistettu sotiemme veteraaneille, ja kaikille, jotka eivät enää koskaan toivo sotaa, kommentoi ohjaaja Aku Louhimies.

– Olen iloinen, että voimme elokuvallamme tukea veteraanityötä. Itseäni kiinnostaa toki näytöksen poikkeuksellinen toteutuskin. Taide kuuluu myös jäähalleihin. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan, jatkaa Louhimies.

Näytöksen mahdollistaa Sotiemme Veteraanit, SF Studios ja Turun Palloseura yhdessä tapahtuman teknisen toteuttajan Grassmarkin, siivouksesta huolehtivan SOL:in ja lipunmyynnistä vastaavan Ticketmasterin kanssa.

Tapahtumasta saadut lipputulot ohjataan Sotiemme Veteraanit -yhteisön kautta sotiemme veteraaneille sekä heidän puolisoilleen ja leskilleen.

Liput alk. 10€ TÄÄLTÄ

Aku Louhimiehen lokakuussa 2017 ensi-iltansa saanut Tuntematon sotilas on Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuva kuvaus jalkaväkiosaston yli kolmivuotiseksi venyvästä sotatiestä Suomen jatkosodassa. Yli miljoonan katsojan rajan elokuvateattereissa rikkoneen elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Eero Aho, Jussi Vatanen, Aku Hirviniemi, Johannes Holopainen ja Paula Vesala.

Elokuvassa on englannin kielinen tekstitys.

Ikäraja: K-16 (13)

Elämme Talvisodan päättymisen 80. muistovuotta. Näiden päivien 30.11.1939 – 13.3.1940 aikana, kansakuntamme eli äärimmäisen pelon ja hädän hetkiä. Joukossamme on vielä noin 250 talvisodan kokenutta henkilöä ja noin 8 500 talvi-, jatko- ja Lapin sotaan osallistunutta rintamamiestä ja -naista. Sotainvalideja on elossa vielä runsas 1 000 henkilöä ja sotaleskiä vajaa 100.

Elossa olevat sotiemme veteraanit ja sotiemme naiset ovat arjessaan liian yksin. Keräämmekin varoja, jotta voisimme järjestää veteraanitapaamisia ja kuljetuksia, jotta yksinäiset pääsisivät tapaamaan toisiaan. Ollaan yhdessä mukana torjumassa veteraaniemme yksinäisyyttä.